Handige tips

Via dit platform kan je elektrisch afval laten ophalen of een locatie zoeken waar je dit naar toe kunt brengen. Maar er zijn meer opties! Denk eens aan weggeven, verkopen, of in de buurt wegbrengen. We zetten de tips op een rij.

Tip: Heb je hergebruik overwogen? Er zijn verschillende duurzame opties

Sommige afgedankte elektrische apparaten kunnen nog worden verkocht of weggegeven. Je vindt tips over o.a. hergebruik voor consumenten en bedrijven op een speciaal platform.

Over wat is mijn apparaat waard

 

 

Tip: Schaf je een nieuw apparaat aan? Vraag altijd naar de “oud voor nieuw regeling”

In Nederland kunnen consumenten bij aanschaf van een nieuw apparaat altijd een vergelijkbaar product inleveren voor recycling bij jullie leverancier. Deze regeling geldt niet voor apparaten van bedrijven, maar je kunt er altijd naar vragen. Vraag dan naar de “oud voor nieuw regeling”. Dit geldt ook bij online aankopen!

Over de oud voor nieuw regeling

Tip: Een enkel klein apparaat dat je wilt recyclen? Vaak kan je in de buurt terecht

Tip: Heb je een enkel klein apparaat of lampen die je wilt recyclen? Net als in veel gewone winkels staan in veel groothandels ook Wecycle inleverbakken waar je dat apparaat gratis kunt inleveren. Ook kan je enkele, kleine apparaten naar de lokale milieustraat brengen.

Over alle inleverpunten in Nederland

Tip: Heb je gekeken of de batterij uit de apparaten zijn? Lever afgedankte apparaten altijd schoon in

Let bij het inleveren van afgedankte apparaten op dat je deze schoon inlevert. Haal batterijen uit de apparaten en lever deze apart in. Kijk voor het inleveren of laten ophalen van je afgedankte apparaten zorgvuldig de voorwaarden.

Tip: is de data verwijderd? Data gewist? Lever in

Wil je smartphones, laptops e.d. inleveren, wis dan de data. Wil je weten hoe? Kijk dan voor tips op watismijnapparaatwaard.nl.

Over wat is mijn apparaat waard

 

Tip: bekijk het recycleproces Grondstoffen worden teruggewonnen

Wil je weten waarom het zo belangrijk is om elektrische apparaten en lampen die liggen te verstoffen of kapot zijn in te leveren voor hergebruik of recycling? Bekijk dan onze video hierover. Je ziet het proces van thuis en bedrijf naar het sorteercentrum via de verschillende inleverpunten. De video eindigt bij het regionaal sorteercentrum. In de deelvideo’s die later volgen laten we meer in detail zien welke grondstoffen kunnen worden teruggewonnen en wat bijzonder is aan de verschillende recycleprocessen.

Over het proces