Wil jij als bedrijf, stichting of club koel/vriesapparaten, airco’s en warmtepompen afvoeren?

Koel/vriesapparaten, airco’s en warmtepompen zijn allemaal apparaten met koudemiddelen. Deze koudemiddelen moeten goed en verantwoord verwijderd worden om milieuschade te voorkomen. Daarnaast bestaan deze apparaten vaak uit kunststoffen en metalen. Het is belangrijk om deze apparaten op de juiste manier in te leveren, zodat deze op de juiste manier worden verwerkt en grondstoffen hergebruikt kunnen worden. Onderaan deze pagina tref je een lijst met voorbeelden.

Optie 1: Zelf wegbrengen Lever je koel/vriesapparaten, airco’s en warmtepompen in bij een van de inleverpunten in Nederland

Er is vaak een inleverpunt bij jouw bedrijf of club in de buurt en het aantal inleverpunten groeit!

Zoek een inleverpunt in de buurt

Optie 2: Laten ophalen

Plaats een ophaalverzoek aan Stichting OPEN. Je moet hiervoor eerst registreren. Registratie en inplannen duurt maximaal 3 werkdagen. Het ophalen daarna gebeurt binnen 5 werkdagen.

Plaats een ophaalverzoek

Wat valt er o.a. allemaal onder deze categorie?

Koelkast
Koel/vriescombinatie
Diepvries (kast/kist)
Elektrische koelbox
IJsblokjesmachine
Beertender
Wijnkoelkast (klimaatkast)
Waterkoeler
Luchtontvochtiger
Luchtreiniger
Airco
Warmtepompdroger
Wasmachine met droogfunctie
Koel/verwarmingstoestel
Warmtepomp
Warmtepompboiler

Er bestaan ook veel professionele/complexe koel- en vriesapparaten, zoals koelvitrines, slushmachines en professionele airco’s. Dit zijn apparaten die doorgaans niet in huishoudens worden gebruikt. Check hiervoor de pagina over professionele/complexe apparaten.